Splošni pogoji

Zaščita pravic

Predmet tega obvestila so spletne strani na naslovu https://www.govorispansko.si in https://www.govorispansko.com.

Vsa vsebina na teh spletnih straneh je last podjetja INTERCREW d.o.o., Cvetkova ulica 42, 9000 Murska Sobota, DŠ: 15556115 in je informativne narave.

Noben del te publikacije se ne sme reproducirati ali prenašati v kakršnikoli obliki ali na kakršenkoli način elektronsko, mehansko, s fotokopiranjem, snemanjem ali kako drugače, brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja Intercrew d.o.o.

Prepovedano je kakršnokoli reproduciranje, posojanje, oddajanje, posredovanje uporabniškega imena in gesla za vstop na članske strani z gradivom, in razširjanje materiala iz spletnih strani https://www.govorispansko.si in https://www.govorispansko.com brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja Intercrew d.o.o.

Vsaka kršitev se obravnava v skladu z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah in Kazenskim zakonikom Republike Slovenije.

Omejena odgovornost

Intercrew d.o.o. ne odgovarja za uporabo spletnih strani https://www.govorispansko.si in https://www.govorispansko.com in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin.

Podjetje Intercrew d.o.o. se bo trudilo za pravilnost informacij. Podjetje Intercrew d.o.o. lahko vse vsebine spreminja kadarkoli, brez obveznosti do obveščanja uporabnikov, in ne odgovarja za posledice tako povzročenih sprememb.

Omejena pravica uporabe vsebin

Uporabniki lahko razpolagajo z vsebinami na spletnem naslovu http://www.govorispansko.com in http://www.govorispansko.si  za svojo osebno uporabo pri čemer ne smejo biti kršene avtorske pravice. Avtorji vsebin niso odgovorni za morebitne škodljive posledice uporabe.

Varovanje podatkov

Intercrew d.o.o. bo z vsemi podatki, zbranimi na straneh https://www.govorispansko.si in https://www.govorispansko.com, razpolagalo v skladu z veljavno zakonodajo.

Podjetje Intercrew d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika; osebne podatke bomo uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Naše spletne strani in druge sisteme imamo zaščitene s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi proti izgubi, uničenju, dostopu, spreminjanju in širjenju vaših podatkov s strani nepooblaščenih oseb.

Obvestila

Po prijavi na obvestila bosta vaše ime in vaš elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v reklamne namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite.

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki kot so Firefox, Chrome, Safari ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

V skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov, hkrati pa smo vam omogočili tudi izbiro, katere piškotke želite uporabljati in katere ne.

Vrste piškotkov na naši spletni strani:

 1. Obvezni piškotki

Obvezni piškotki, so tisti piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so na primer piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji, moderatorji strani), to so tudi piškotki, ki se naložijo na vaš računalnik zaradi tega, da ob naslednjem obisku vemo, katere od ostalih piškotkov dovolite in katere ne. Na osnovi informacij v teh piškotkih se delovanje in prikaz spletne strani  prilagaja vam.

 1. Statistika obiska

Upravljalci spletnega mesta si želimo vedeti, kje se naši obiskovalci zadržujejo, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in od kod sploh pridete na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija in večinoma edini stik z našimi obiskovalci. Zaradi tega beležimo statistiko ogledov. Na podlagi piškotkov, ki jih naložimo na vaš računalnik, lahko vemo ali ste prišli k nam prvič, ali pa ste naš redni obiskovalec.

 1. Ostali piškotki (3rd partiy cookies)

Ti piškotki skrbijo za pravilno nalaganje vtičnikov družabnih omrežij, kot so recimo Facebook, Twitter, Linked-in. V isto kategorijo spadajo tudi video vsebine naložene iz skupnosti Youtube in Vimeo. Piškotki družabnih omrežij kot so Facebook, Twitter, Google+ in podobni beležijo največ informacij o uporabnikih in tako potencialno najbolj ogrožajo vašo zasebnost.

Na spletni strani govorispansko.com in govorispansko.si se piškotki socialnih omrežij NE nalagajo avtomatsko, temveč zgolj na izrecen zahtevek obiskovalca s klikom na logo posameznega dužabnega omrežja. Nad morebitnimi piškotki, ki se naložijo ob kliku, upravljalci govorispansko.com in govorispansko.si nimamo vpliva.

Katere piškotke uporablja spletno mesto govorispansko.com in govorispansko.si? Uporabljamo naslednje piškotke:


1.Obvezni za delovanje strani


cc_necessary

cc_analytics

To so obvezni piškotki, v njih si zabeležimo ali se strinjate z uporabo posamezne vrste piškotkov ali ne. Ti piškotki imajo trajanje malenkost manj kot 365 dni.

 1. Statistika obiska

__utma


__utmb


__utmc

__utmz

To so piškotki, ki jih uporablja orodje Google Analytics. Omogočajo nam, da lahko opazujemo, kako se uporabniki premikajo znotraj naših spletnih strani. Ti piškotki imajo tranjanje do 2 leti.

Me lahko Google identificira na podlagi teh piškotkov?

Kratek odgovor je NE. Google ne more nikogar osebno identificirati na podlagi tega zapisa. Za vsako spletno stran, ki uporablja Google Analytics ima posamezni uporabnik spleta različne identifikatorje, ki se generirajo naključno.

 1. 3rd party cookies

V primeru da s klikom vključite katerega od socialnih vtičnikov, je mogoče, da vam le to vstavi svoj piškotek. Nad temi piškotki spletni mesti govorispansko.com in govorispansko.si nimata vpliva, zaradi tega družabnim omrežjem nalaganje piškotkov preprečimo, dokler obiskovalci tega izrecno ne zahtevajo s klikom. S klikom na ikono družabnega omrežja se zaženejo vtičniki, ki vam lahko nastavijo svoje piškotke in nad njimi nimamo nadzora. Nalaganju piškotkov se lahko preprosto izognete tako, da vtičnikov ne aktivirate. Vtičniki, ki jih uporabljamo so vtičniki družabnih omrežij Twitter, Facebook in Google+.

Splošni pogoji poslovanja


Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja urejajo poslovni odnos med podjetjem Intercrew d.o.o. (ponudnikom) in kupcem.
 Kupec z oddajo naročila, na način kot to določajo splošni pogoji poslovanja, potrjuje sprejem splošnih pogojev poslovanja ponudnika.


S spletno stranjo in spletno trgovino upravlja podjetje Intercrew,d.o.o.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)

 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov, telefonska številka)

 • bistvene značilnosti storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)

 • način dostave izdelka ali izvršitve storitve
 • cene
 • način plačila

 • časovno veljavnost ponudbe

 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop

Pravica do odstopa od nakupa

Kupec ima pravico, da skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov, zlasti členov 46c in 43č, v 15 dneh podjetju sporoči, da odstopa od nakupa, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V takšnem primeru podjetje Intercrew d.o.o. prekine spletni dostop do tečaja 300 Besed. O odstopu od naročila mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15 dneh od nakupa na e-naslov info @ govorispansko.com. Kupec mora elektronski pošti priložiti račun.

Vračilo plačila bo ponudnik opravil najkasneje v 30 dneh po sprejemu kupčevega sporočila o odstopu od pogodbe.

Cene in veljavnost ponudbe

Cene na spletni strani so dokončne glede na dan nakupa in ne vsebujejo DDV. Podjetje Intercrew d.o.o. ni davčni zavezanec in je na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1 oproščeno obračunavanja DDV.


Po zaključku nakupa boste prejeli potrditev prejema preko e-pošte z vsemi podrobnostmi o vašem nakupu.
 Kupoprodajna pogodba med podjetjem Intercrew d.o.o. in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo in izvrši plačilo. Od tega trenutka so vsi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Intercrew d.o.o. izda kupcu račun preko e-pošte.

Pridržujemo si pravico do napak pri opisu in ceni.

Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Načini plačila

 • Plačilo s plačilno kartico preko procesnega centra Activa in banke Intesa Sanpaolo, s katero imamo sklenjeno pogodbo o sprejemu kartic

S plačilno kartico vnaprej plačate celotno kupnino, mi pa vam po elektronski pošti avtomatično pošljemo navodila za dostop do tečaja 300 Besed.

Z novim načinom izvajanja spletnih plačil je skrb o varnosti podatkov o vaši plačilni kartici popolnoma odveč. Nov sistem spletnega plačevanja (sistem 3DSecure) je popolnoma varen in omogoča, da se podatki o plačilni kartici vnašajo izključno na varnih straneh banke. Do teh podatkov podjetje Intercrew d.o.o. kot trgovec nima dostopa oz. vpogleda. V primeru izbire plačila s plačilnimi karticami boste zato preusmerjeni na varne spletne strani, ki jih upravlja procesni center Activa in banka Intesa Sanpaolo, s katero imamo sklenjeno pogodbo o sprejemu kartic.

Banka Intesa Sanpaolo omogoča varno sprejemanje naslednjih plačilnih kartic:

 • Visa
 • Visa Electron
 • MasterCard
 • Maestro
 • Activa

Pri izvedbi transakcije s kreditnimi ali debetnimi karticami preko elektronske trgovine, se kupca preusmeri na stran banke, kjer se izvede varen vnos podatkov o kartici. Trgovec ne razpolaga s podatki o karticah.

Imetnik kartice (kupec) izvede nakup na spletni strani trgovca po naslednjih korakih:

 • Izbere artikel.
 • Vnese osebne podatke in elektronski naslov ter potrdi nakup s klikom na gumb »Nakup«.
 • Kupca se samodejno preusmeri na stran HPP (spletni brskalnik mora imeti vključene javascript funkcionalnosti za pravilno delovanje HPP).
 • Kupec izbere način plačila in vnese podatke o plačilni kartici ter klikne na gumb »Plačilo«. Brskalnik ga ponovno samodejno preusmeri na stran trgovca, kjer se prikaže izid transakcije.

Kupec prejme sporočilo s strani trgovca (elektronsko pošto) s podatki o plačilu (virtualni račun).

Izid transakcije je lahko:

»APPROVED« = Uspešna avtorizacija

»NOT APPROVED« = Neuspešna avtorizacija

»CAPTURED« = Uspešna avtorizacija in poravnava

»NOT CAPTURED« = Neuspešna avtorizacija

»DENIED BY RISK« = Blokirana transakcija zaradi varnostnih parametrov nastavljenih s strani banke.

»HOST TIMEOUT« = Neprocesirana transakcija zaradi tehničnih oziroma komunikacijskih težav pri povezovanju z avtorizacijskim sistemom

 • Plačilo s PayPal vmesnikom

 • S plačilno kartico ali registriranim PayPal računom vnaprej plačate celotno kupnino, mi pa vam po elektronski pošti avtomatično pošljemo navodila za dostop do tečaja 300 Besed.

Kaj je Paypal.com?

PayPal.com je ponudnik varnega e-plačevanja s kreditnimi karticami in je najbolj razširjen in najbolj uporabljen za online plačevanje v vseh razvitih zahodnih državah. Uporabljajo ga lahko posamezniki in podjetja.

Z njim je omogočeno plačevanje 24h na dan.

Storitev, ki zagotavlja varno online plačevanje v realnem času (online avtorizacije plačilnih, kreditnih kartic), je dostopna tudi v Sloveniji.

Več najdete na spletni strani: www.paypal.com.

Ko želite kupiti izdelek iz spletne trgovine, opravite postopek nakupa in proti koncu nakupa (pri koraku plačila – blagajna) vam omogočimo plačilo preko PayPala; odpre se vam vmesnik, kjer se vpišete z vašimi uporabniškimi podatki PayPal-a in potrdite plačilo.

Če Paypal računa nimate registriranega, lahko opravite plačilo tudi brez registracije, z vnosom podatkov plačilne kartice. Nato vas vmesnik preusmeri nazaj v spletno trgovino kjer vam omogočimo zaključek nakupa in potrdimo opravljeno transakcijo.

Postopek nakupa

Nakup na spletnih straneh podjetja Intercrew d.o.o. izvedete tako, da v obrazec za naročilo vpišete vaše podatke in kliknete na gumb za naročilo.

Izbira artikla: V obrazcu za naročilo izberete ustrezen izdelek oz. količino, ki jo želite naročiti. Pred klikom na gumb za naročilo so vam na spletni strani vedno dostopni podatki o izdelku, ki ga naročate.

Potrditev naročila: Ko oddate naročilo boste preusmerjeni na spletno stran za plačilo. Po opravljenem plačilu boste na vpisani e- mail naslov dobili potrdilo o nakupu in plačilu.

Spletni dostop do jezikovnega tečaja: po elektronski pošti vam bomo takoj po plačilu poslali navodila.

Pritožbe in spori

Podjetje Intercrew d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe oddajte pisno po elektronski pošti na naslov: info @ govorispansko.com. Podjetje Intercrew d.o.o. bo v petih delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, sporočilo kupcu, kako dolgo jo bo obravnavalo in ga vseskozi obveščalo o poteku postopka.

Podjetje Intercrew d.o.o. si bo prizadevalo rešiti vse eventuelne spore sporazumno. V kolikor to ni mogoče je za reševanje sporov pristojno sodišče v Murski Soboti.

Obvestilo o obveznosti izdaje računa in obveznosti kupca, da prevzame in zadrži izdani račun iz prvega odstavka 12. člena ZDavPR

Murska Sobota, 11.12.2017